Korely a papoušci

Web o korelách a papoušcích

Papoušek karmínový

Papoušek karmínový

 
 
Čeleď: Papouškovití (Psittacidae)      (Psittacinae)     Rod: Papoušek (Alisterus)

Anglický název: Green-winged King Parakeet
Německý název: Grünflügel-Königssittich

Délka: 36 cm

Popis: hlava: u samce červená, u samice zelená, oči: s oranžovou duhovkou, zobák: u samce oranžový s černou špičkou, u samice hnědý, krk: vzadu s modrým proužkem, prsa: u samce červené, u samice zelené, břicho: červené, křídla: černá se žlutozeleným pruhem, na okraji zelená ocas: tmavě modrý, nohy: šedé

Výskyt: Nová Guinea

Život v přírodě: žije v párech nebo malých skupinách, v pralesích, v nadmořských výškách do 2660 m

Hnízdění: od srpna do ledna, v dutinách stromů, samice snáší 2-3 vejce, mláďata se líhnou za 20 dní a opouštějí hnízdo po 5 týdnech

Chov: jen pro velké voliéry a pro zkušené chovatele

Potrava: směs pro velké papoušky, semena, oves, ovoce a zelenina, zelené krmivo, zahradní a divoké plody, ořechy, piškoty, hmyz a jeho larvy, větvičky k okusování

Velikost kroužku: 7,5 mm

Status: CITES II - silně ohrožený druh

Podčeleď: Papoušci